X JAPANのドキュメンタリー映画「WE ARE X」テーマ曲「La Venus」が第89回アカデミー賞歌曲賞対象曲に選出

~「La Venus」は2017年初旬にソニー・レガシー・レコーディングスよりリリース決定!~

Photo from WE ARE X. Photo Credit Tanya BragantiPhoto from WE ARE X. Photo Credit Tanya Braganti

ロサンゼルス現地時間2016年12月21日(水)
映画芸術科学アカデミー(Academy of Motion Picture Arts and Sciences、AMPAS)は、X JAPANの新曲「La Venus」が第89回を迎える今年のアカデミー賞ベストオリジナルソング賞対象曲に選出されたことを発表した。「La Venus」は、作曲家・ドラマー・クラシックのピアニストであり、X JAPANのリーダーでもあるYOSHIKIが、日本の伝説的ロックバンドX JAPANのドキュメンタリー映画「We Are X」のテーマ曲として書いた曲である。第89回アカデミー賞の発表は2017年1月26日(日)にハリウッド&ハイランドのドルビー・シアターにて行われ、その模様はABCテレビジョンネットワークにて放送される。最新シングル「La Venus」は、ソニー・ミュージック・エンタテイメントのレガシー・レコーディングスより2017年初旬にリリースされることが決定した。

ソニー・ミュージック・エンタテイメントのレガシー・レコーディングス社長のアダム・ブロックは、次のようにコメントしている。「映画『We Are X』のテーマ曲でもあるX JAPANの最新シングル『La Venus』をレガシー・レコーディングスからリリースできることを非常に嬉しく思っています。素晴らしい映画のテーマ曲となった、美しく、そして力強いトラックは、今年のアカデミー賞でベストオリジナルソング賞の有力候補曲であることは間違いありません 。」

YOSHIKIが映画「We Are X」のために作った「La Venus」への思いを語った映像はこのリンクから閲覧可能 → URL: https://www.youtube.com/watch?v=86Jm8gFXbcI

(Los Angeles, CA: Wednesday, December 21, 2016) The Academy of Motion Picture Arts and Sciences has announced X JAPAN's "La Venus" as one of the songs in contention for a nomination for this year's "Best Original Song" at the 89th Academy Awards®. YOSHIKI--songwriter, drummer, classically-trained pianist and the creative force of X JAPAN--wrote "La Venus" for 'WE ARE X,' the critically acclaimed music documentary on the iconic Japanese rock group X JAPAN. The nominations for the 89th Oscars® will be announced Tuesday, January 24, 2017. The Oscars® will take place at the Dolby Theatre® at Hollywood & Highland Center® in Hollywood and will be televised live on the ABC Television Network at 7 p.m. ET/4 p.m. PT.  “La Venus” the single will be released via Sony Legacy Recordings and available everywhere in early 2017.

“Sony Music Entertainment’s Legacy Recordings is thrilled to be releasing the new single, ‘La Venus’ from X Japan’s feature documentary, ‘We Are X’," says Adam Block, President of Sony Legacy Recordings. “It’s a beautiful, powerful track from a stunning film that we hope will be considered for a nomination for best song from a feature film at this year’s Academy Awards.”

Watch as YOSHIKI describes “La Venus” and its role in the film WE ARE X (https://www.youtube.com/watch?v=86Jm8gFXbcI).

YOSHIKI Official Instagram : https://www.instagram.com/yoshikiofficial/
YOSHIKI Official Twitter:https://twitter.com/YOSHIKIOfficial