会社概要

「体験する環境と食についての学び」アジア・アフリカの農村リーダーたちと生活を共にする、他ではできないワーキングビジター・インターン・ボランティア・学生生活

学校法人アジア学院

【5月1日よりワーキングビジター受け入れを再開しました】アジア学院ではアジア・アフリカの農村リーダーたちがリーダーシップ研修として有機農業や社会問題を学びます。5月1日よりワーキングビジター受け入れを再開しました。学生たちの学びを支える長期ボランティアも募集しており、インターンを送る学校・団体の受け入れもしております。より学びを深めたい方には途上国のリーダーたちと共に日本人学生として学ぶ道があります。
本校の環境のならでは体験が視野を広げ、国際社会をより深く理解することに役立ちます。

5月1日よりワーキングビジター受け入れを再開しました

アジア学院ではアジア・アフリカの農村リーダーたちがリーダーシップ研修として有機農業や社会問題を学びます。学校法人アジア学院アジア農村指導者養成専門学校は今年50周年を迎えます。5月1日より本年度のワーキングビジターの受け入れを再開しました。

アジア・アフリカから来た農村リーダーたちを支えるボランティア・インターン、共に学ぶ日本人学生

学生たちの学びを支えるボランティアも募集しており、インターンを送る学校・団体の受け入れもしております。より学びを深めたい方には途上国のリーダーたちと共に日本人学生として学ぶ道があります。

ファームでの体験、コミュニティでの生活、さまざまな国から来た、さまざまな職業の人たちと話すを通して得られるユニークな学びに興味を持たれた方はアジア学院のサイトをご覧ください。

本校サイトにはインターン体験談も掲載しています。

インターン体験談より抜粋

フィールドでの学びと共にコミュニティでの生活を通して、環境と食について学ぶことができました。さまざまな国から来た、さまざまな職業をもった人たちと話す機会が多かったのです。

今でも覚えているのは、ハーブ農園をもっているアメリカ人ボランティア夫婦との会話です。彼らはGMO(遺伝子組み換え作物)のことを話し、自分たちのところではGMO製品の表示に関する法律がないことを教えてくれました。まず、GMOが何であるかも知らなかった自分にとっては、そういう問題があることに驚きました。

アジア学院での学びや友情を含めた経験は、忘れられないものになりました。

有機農業や社会問題の学習は私の視野を広げ、国際社会をより深く理解することに役立ちました。最後に少しでも興味を持たれた方はぜひ一度アジア学院に足を運んでみてください!

Join Asian Rural Institute as Volunteer and Intern to support Rural Leaders from Asia and Africa.

This year marks the 50th anniversary of  the Asian Rural Institute. We accept rural leaders as participants to learn about organic agriculture and social issues. We resume acceptance of working visitors again from 1st of May. We are looking for volunteers to support the rural leaders from Asia and Africa, and also accept schools and organizations that send interns.

If you are interested in learning about the unique experience of working on a farm, living in a community, and talking with people from different countries and professions, please have a look at our website.

The unique experience in our school environment will help you broaden your horizons and gain a deeper understanding of the international community.

You can read about our internship experiences on our website.

Excerpts from Intern Experiences on our website

I was able to learn about the environment and food through living in the community as well as learning in the field. I had many opportunities to talk with people from different countries and with different professions.

I still remember a conversation I had with an American volunteer couple who had an herb farm. They talked about GMOs (genetically modified organisms) and told me that in their place there were no laws regarding the labeling of GMO products. First of all, I was surprised that such an issue existed, as I did not even know what GMOs were.

My experience at ARI, including the learning and friendship, was unforgettable.

Learning about organic agriculture and social issues has broadened my horizons and helped me to better understand the international community. Finally, if you are at all interested, please visit ARI and see for yourself!

メディアユーザー新規登録無料

栃木県那須塩原市本社・支社