芝パークホテルのおせち料理
~中國料理「北京」の高級食材をふんだんに使用した豪華メニュー~
芝パークホテル(運営:株式会社芝パークホテル/東京都港区、代表取締役社長 柳瀬連太郎)では、和洋中3種類の料理を提供しています。その中の中國料理「北京」が、2026年の新年を祝う特別なおせち料理を販売いたします。伝統と革新が融合したこのおせち料理は、フカヒレと2色エノキの上湯スープやタラバ蟹の湯葉包み揚げなど、高級食材をふんだんに使用した豪華なメニューが特徴です。10月1日から数量限定でご予約を承りますので、ぜひお早めにご予約ください。

ポイント
① 豪華なメニュー構成:
フカヒレと2色エノキの上湯スープやタラバ蟹の湯葉包み揚げなど、高級食材をふんだんに使用した豪華なメニューが特徴です。北京伝統のチャーシューや牛サーロインのアスパラ巻きなど、多彩な料理をお楽しみいただけます。
② 日本のホテル初の中國料理レストラン「北京」によるおせち料理:
芝パークホテル「ザ・ダイニング」の中國料理「北京」は、日本のホテルで初めての中國料理レストランです(注1)。その「北京」が手掛けるおせち料理は、伝統と革新が融合した特別な逸品です。
③ 限定販売:
すべて「北京」のキッチンで手作りされるため、数量限定となっています。特別な逸品をお早めにご予約ください。
(注1)2016年8月5日 株式会社シード・プランニング調査
◆ ご予約受付期間: 2025年10月1日~12月19日 ※40個限定
◆ お渡し日: 2025年12月31日 8:30~15:00
※ホテルでのお引渡しのみ
◆ 消費期限: 2026年1月1日
◆ お支払方法: 銀行振込 ※振込手数料はお客様ご負担にてお願いいたします
ホテルでのお支払い ※現金またはクレジットカード
◆ 価格: 37,800円(税込) ※4~5名用
◆ ご予約/お問合せ: 芝パークホテル 宴会予約
03-5470-7510(平日9:00~18:00)
banquet@shibaparkhotel.com
芝パークホテルのおせち お献立

一の重 |
二の重 |
|
くらげの冷菜 スモークサーモン 帆立の燻製 白菜と胡瓜の甘酢漬け 数の子の紹興酒風味 蓮根のフルーツ漬け 豚耳とアヒルの濃厚卵の寄せ巻き ワカサギの香り煮 |
タラバ蟹の湯葉包み揚げ 合鴨ロースの燻製 海老のチリソース煮 杏子のシロップ漬け 牛サーロインのアスパラ巻き 北京伝統のチャーシュー 若鶏ロールの香り煮 豚肉の甘酢ソース煎り煮 ラディッシュ |
カヒレと2色エノキの上湯スープ 新春を祝う桃饅頭 |

※仕入れ状況により内容が変わる場合がございます。
※写真はイメージです。
芝パークホテルについて
https://www.shibaparkhotel.com/
1948年創業の芝パークホテルは、外国貿易使節団向けのホテルとして始まった歴史と伝統を持つホテルです。館内には銀座蔦屋書店がセレクトした約1,500冊の書籍があります。客室は198室、1階に和洋中3種類のお料理を楽しめるレストラン、2階に宴会場4室を備えています。2020年から2023年にかけて客室やパブリックスペースをリニューアルしました。呈茶や金継ぎ体験などの文化体験イベントも開催しています。

芝パークホテルについて
https://www.shibaparkhotel.com/
1948年創業の芝パークホテルは、外国貿易使節団向けのホテルとして始まった歴史と伝統を持つホテルです。館内には銀座蔦屋書店がセレクトした約1,500冊の書籍があります。客室は198室、1階に和洋中3種類のお料理を楽しめるレストラン、2階に宴会場4室を備えています。2020年から2023年にかけて客室やパブリックスペースをリニューアルしました。呈茶や金継ぎ体験などの文化体験イベントも開催しています。
Celebrate the New Year with Shiba Park Hotel’s Osechi Ryori
~A luxurious menu featuring an abundance of premium ingredients from the Chinese restaurant “Peking”~
Shiba Park Hotel (Operated by Shiba Park Hotel Co., Ltd., Minato-ku, Tokyo; President: Rentaro Yanase) offers three types of cuisine that includes Japanese, Western, and Chinese. Among them, the Chinese restaurant “Peking” will offer a special Osechi Ryori in celebration of the 2026 New Year.
This special Osechi Ryori offering, blending tradition with innovation, features a luxurious menu including braised shark’s fin in golden consommé with two-colored enoki mushrooms, and crispy king crab wrapped in delicate yuba.
Limited reservations will be accepted starting October 1, and we encourage early bookings to ensure availability.

Prominent point
1. Luxurious Menu Composition:
The menu features an abundance of premium ingredients, such as superior shark’s fin and two-colored enoki mushroom soup, and deep-fried king crab wrapped in yuba. You can also enjoy a variety of dishes, including traditional Peking-style char siu and asparagus-wrapped beef sirloin.
2. Osechi Ryori by “Peking,” the First Chinese Restaurant in a Japanese Hotel:
The Chinese restaurant “Peking” at Shiba Park Hotel’s “The Dining” is the first Chinese restaurant in a Japanese hotel (Note 1). The Osechi Ryori created by “Peking” is a special dish that fuses tradition and innovation.
3. Limited Sales:
All items are handmade in the “Peking” kitchen, so quantities are limited. Please make your reservation early for this special dish.
(Note 1) Seed Planning Inc. survey August 5, 2016
◆ Reservation Period: October 1 – December 19,2025 *Limited to 40 sets
◆ Pick-up Date: December 31, 2025, 8:30–15:00 *Hotel pick-up only
◆ Expiration Date: January 1,2026
◆ Payment Methods: Bank transfer *bank transfer fee to be paid by the customer
Payment at the hotel *cash or credit card
◆ Price: 37,800JPY (tax included) for 4–5 people
◆ Reservations/Inquiries: Shiba Park Hotel Banquet Reservations
03-5470-7510 (Weekdays 9:00 a.m. – 6:00 p.m.)
Shiba Park Hotel Osechi Ryori Menu

First Layer |
Second Layer |
Third Layer |
*Jellyfish cold appetizer *Smoked salmon *Smoked cod *Sake-steamed abalone *Sweet simmered black beans and chestnuts *Smoked scallops *Vinegared Chinese cabbage and cucumber *Herring roe, Shao Hsing *Chiew flavor |
*Deep-fried king crab yuba roll *Smoked duck roll *Braised shrimp chili sauce *Apricot in syrup *Beef sirloin asparagus roll *Char siu Peking style *Braised young chicken roll with aroma *Simmered pork sweet vinegar sauce *Radish |
*Shark’s fin and two kinds of enoki Chinese soup stock *Peach bun celebrating the New Year |
*The menu may change depending on the situation.
*Image is for reference only.


About Shiba Park Hotel
https://www.shibaparkhotel.com/
Founded in 1948, Shiba Park Hotel is a property rich in history and tradition, originally established to accommodate foreign trade missions.
The hotel features approximately 1,500 carefully curated books selected by Ginza Tsutaya Bookstore, offering guests a unique cultural experience.
It houses 198 guest rooms, a restaurant on the first floor serving Japanese, Western, and Chinese cuisine, and four banquet rooms on the second floor.
From 2020 to 2023, the hotel underwent renovations of its guest rooms and public spaces to enhance comfort and functionality.
Cultural experience events such as tea ceremonies and Kintsugi workshops are also held regularly, inviting guests to engage with Japanese traditions.
Contact information for inquiries from media representatives about this matter
Shiba Park Hotel / Park Hotel Tokyo Marketing and Branding Strategy
Kitao / Matsuo
pr@shibaparkhotel.com
このプレスリリースには、メディア関係者向けの情報があります
メディアユーザー登録を行うと、企業担当者の連絡先や、イベント・記者会見の情報など様々な特記情報を閲覧できます。※内容はプレスリリースにより異なります。
すべての画像