芝パークホテルのおせち料理

~中國料理「北京」の高級食材をふんだんに使用した豪華メニュー~

株式会社芝パークホテル

芝パークホテル(運営:株式会社芝パークホテル/東京都港区、代表取締役社長 柳瀬連太郎)では、和洋中3種類の料理を提供しています。その中の中國料理「北京」が、2026年の新年を祝う特別なおせち料理を販売いたします。伝統と革新が融合したこのおせち料理は、フカヒレと2色エノキの上湯スープやタラバ蟹の湯葉包み揚げなど、高級食材をふんだんに使用した豪華なメニューが特徴です。10月1日から数量限定でご予約を承りますので、ぜひお早めにご予約ください。

※芝パークホテルのおせち料理 37,800円(税込)※フカヒレと2色エノキの上湯スープと桃饅頭は真空パックでお渡しします。

ポイント

① 豪華なメニュー構成:

フカヒレと2色エノキの上湯スープやタラバ蟹の湯葉包み揚げなど、高級食材をふんだんに使用した豪華なメニューが特徴です。北京伝統のチャーシューや牛サーロインのアスパラ巻きなど、多彩な料理をお楽しみいただけます。

② 日本のホテル初の中國料理レストラン「北京」によるおせち料理:

芝パークホテル「ザ・ダイニング」の中國料理「北京」は、日本のホテルで初めての中國料理レストランです(注1)。その「北京」が手掛けるおせち料理は、伝統と革新が融合した特別な逸品です。

③ 限定販売:

すべて「北京」のキッチンで手作りされるため、数量限定となっています。特別な逸品をお早めにご予約ください。

(注1)2016年8月5日 株式会社シード・プランニング調査

ご予約受付期間:  2025年10月1日~12月19日 ※40個限定

お渡し日:     2025年12月31日 8:30~15:00 

          ※ホテルでのお引渡しのみ

消費期限:     2026年1月1日

お支払方法: 銀行振込 ※振込手数料はお客様ご負担にてお願いいたします

ホテルでのお支払い ※現金またはクレジットカード

価格:       37,800円(税込) ※4~5名用

ご予約/お問合せ:  芝パークホテル 宴会予約

           03-5470-7510(平日9:00~18:00)

banquet@shibaparkhotel.com

芝パークホテルのおせち お献立

一の重

二の重

くらげの冷菜

スモークサーモン
スモーク真鱈
活鮑の酒蒸し
黒豆と栗の甘露煮

帆立の燻製 

白菜と胡瓜の甘酢漬け

数の子の紹興酒風味

蓮根のフルーツ漬け  

豚耳とアヒルの濃厚卵の寄せ巻き

ワカサギの香り煮

タラバ蟹の湯葉包み揚げ

合鴨ロースの燻製

海老のチリソース煮

杏子のシロップ漬け

牛サーロインのアスパラ巻き

北京伝統のチャーシュー

若鶏ロールの香り煮

豚肉の甘酢ソース煎り煮

ラディッシュ

カヒレと2色エノキの上湯スープ

新春を祝う桃饅頭

レストラン 「ザ ダイニング」内観

※仕入れ状況により内容が変わる場合がございます。

※写真はイメージです。

芝パークホテルについて

https://www.shibaparkhotel.com/

1948年創業の芝パークホテルは、外国貿易使節団向けのホテルとして始まった歴史と伝統を持つホテルです。館内には銀座蔦屋書店がセレクトした約1,500冊の書籍があります。客室は198室、1階に和洋中3種類のお料理を楽しめるレストラン、2階に宴会場4室を備えています。2020年から2023年にかけて客室やパブリックスペースをリニューアルしました。呈茶や金継ぎ体験などの文化体験イベントも開催しています。

芝パークホテル外観

芝パークホテルについて

https://www.shibaparkhotel.com/

1948年創業の芝パークホテルは、外国貿易使節団向けのホテルとして始まった歴史と伝統を持つホテルです。館内には銀座蔦屋書店がセレクトした約1,500冊の書籍があります。客室は198室、1階に和洋中3種類のお料理を楽しめるレストラン、2階に宴会場4室を備えています。2020年から2023年にかけて客室やパブリックスペースをリニューアルしました。呈茶や金継ぎ体験などの文化体験イベントも開催しています。


Celebrate the New Year with Shiba Park Hotel’s Osechi Ryori
~A luxurious menu featuring an abundance of premium ingredients from the Chinese restaurant “Peking”~

Shiba Park Hotel (Operated by Shiba Park Hotel Co., Ltd., Minato-ku, Tokyo; President: Rentaro Yanase) offers three types of cuisine that includes Japanese, Western, and Chinese. Among them, the Chinese restaurant “Peking” will offer a special Osechi Ryori in celebration of the 2026 New Year.
This special Osechi Ryori offering, blending tradition with innovation, features a luxurious menu including braised shark’s fin in golden consommé with two-colored enoki mushrooms, and crispy king crab wrapped in delicate yuba.
Limited reservations will be accepted starting October 1, and we encourage early bookings to ensure availability.

※Shiba Park Hotel’s Osechi Ryori 37,800JPY (tax included) ※Shark’s fin and two kinds of enoki Chinese soup stock and Peach

Prominent point

1. Luxurious Menu Composition:

The menu features an abundance of premium ingredients, such as superior shark’s fin and two-colored enoki mushroom soup, and deep-fried king crab wrapped in yuba. You can also enjoy a variety of dishes, including traditional Peking-style char siu and asparagus-wrapped beef sirloin.

2. Osechi Ryori by “Peking,” the First Chinese Restaurant in a Japanese Hotel:

The Chinese restaurant “Peking” at Shiba Park Hotel’s “The Dining” is the first Chinese restaurant in a Japanese hotel (Note 1). The Osechi Ryori created by “Peking” is a special dish that fuses tradition and innovation.

3. Limited Sales:

All items are handmade in the “Peking” kitchen, so quantities are limited. Please make your reservation early for this special dish.

(Note 1) Seed Planning Inc. survey August 5, 2016

Reservation Period: October 1 – December 19,2025 *Limited to 40 sets

Pick-up Date: December 31, 2025, 8:30–15:00 *Hotel pick-up only

Expiration Date: January 1,2026

Payment Methods: Bank transfer *bank transfer fee to be paid by the customer

Payment at the hotel *cash or credit card

Price: 37,800JPY (tax included) for 4–5 people

Reservations/Inquiries: Shiba Park Hotel Banquet Reservations
                03-5470-7510 (Weekdays 9:00 a.m. – 6:00 p.m.)

Shiba Park Hotel Osechi Ryori Menu

First Layer

Second Layer

Third Layer

*Jellyfish cold appetizer

*Smoked salmon

*Smoked cod

*Sake-steamed abalone

*Sweet simmered black beans and chestnuts

*Smoked scallops

*Vinegared Chinese cabbage and cucumber

*Herring roe, Shao Hsing

*Chiew flavor

*Deep-fried king crab yuba roll

*Smoked duck roll

*Braised shrimp chili sauce

*Apricot in syrup

*Beef sirloin asparagus roll

*Char siu Peking style

*Braised young chicken roll with aroma

*Simmered pork sweet vinegar sauce

*Radish

*Shark’s fin and two kinds of enoki Chinese soup stock

*Peach bun celebrating the New Year

*The menu may change depending on the situation.

*Image is for reference only.

Interior of the restaurant "The Dining"

About Shiba Park Hotel

https://www.shibaparkhotel.com/

Founded in 1948, Shiba Park Hotel is a property rich in history and tradition, originally established to accommodate foreign trade missions.

The hotel features approximately 1,500 carefully curated books selected by Ginza Tsutaya Bookstore, offering guests a unique cultural experience.

It houses 198 guest rooms, a restaurant on the first floor serving Japanese, Western, and Chinese cuisine, and four banquet rooms on the second floor.

From 2020 to 2023, the hotel underwent renovations of its guest rooms and public spaces to enhance comfort and functionality.

Cultural experience events such as tea ceremonies and Kintsugi workshops are also held regularly, inviting guests to engage with Japanese traditions.

Contact information for inquiries from media representatives about this matter

Shiba Park Hotel / Park Hotel Tokyo Marketing and Branding Strategy

Kitao / Matsuo

pr@shibaparkhotel.com

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会社概要

株式会社芝パークホテル

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URL
https://www.shibaparkhotel.com/
業種
飲食店・宿泊業
本社所在地
東京都港区芝公園1-5-10
電話番号
03-3433-4141
代表者名
柳瀬 連太郎
上場
未上場
資本金
-
設立
1949年05月